משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל350 ש"ח
משלוחים חינם! בקניה מעל 350 ש"ח

עולם של ייחורים

(clone)?מהו ייחור

ייחור הוא חיתוך ענף מצמח חי, שיגדל לאחר מכן לצמח עצמו. לייחור יש אותו מבנה גנטי כמו הצמח שממנו נלקח, שנקרא צמח האם.

אורך ייחור אופייני הוא כ- 10 סנטימטרים, ולאחר שנחתוך אותו מצמח האם, הייחור יוכנס למצע כגון קוביית השרשה וניתן לו הורמון לעידוד צמיחת השורשים.

לאחר התפתחות השורשים, הוא מושתל לתוך כד או בקרקע, והוא יגדל לצמח חדש עם גנטיקה זהה לצמח ממנו הוא נחתך.

?למה לייחר צמחים

בדרך כלל חלק מהזרעים אינם נובטים. נזדקק למרחב נוסף לכל הזרעים האלה, והם אולי אפילו לא יהפכו לצמחים מלאים.

אם איננו רוצה להתעסק עם זרעים, ייחורים יכולים להיות אופציה מצוינת. גידול צמח ייחור יחסוך לנו זמן – למרות שהם זקוקים לזמן השרשה, איננו צריכים להנביט זרעים, אשר יחסכו לנו זמן ומקום בתהליך הגידול.

אם אנחנו לוקחים ייחור מצמח שכבר יש לנו, הם בחינם! אנחנו רק צריכים להשקיע בכמה חומרים שיעזרו לנו לייצר מאות צמחים ללא התערבות חיצונית.

אחד הדברים הטובים ביותר בייחורים הוא שהם העתקים גנטיים מדויקים של צמח האם ממנו נלקחו. אם יש לנו צמח מסוים שאנחנו אוהבים, בין אם בגלל המראה שלו, הריח, ההשפעות שלו או כל סיבה אחרת, אנחנו יכולים לקחת ממנו ייחורים ולגדלו מחדש, עד אינסוף.

יש ספקולציות כי ייחורים יכולים להידרדר לאורך זמן על סמך גורמי לחץ סביבתיים וגורמים אחרים, אך הדבר פתוח לוויכוח.

 

?מהו צמח אם

צמח אם הוא כל צמח שממנו אנחנו לוקחים ייחור. אמהות צריכות להיות בריאות ויציבות, כיוון שהגנטיקה שלהן תעבור לייחורים – אם יש לנו צמח אם חולה, גם הייחורים שלו יהיו חולים.

צמחי האם תמיד נשארים בשלב הצומח כשהייחורים נחתכים, כשהצמח בשלב פריחה לא נוכל לקחת ממנו ייחורים בעקבות הורמונים שונים הנמצאים בצמח בשלב הפריחה ולכן הייחור לא יצליח לפרוץ שורש.

צמחי האם מבטיחים עקביות גנטית, ולכן לכל דור ייחורים חדש שניקח יהיה אותו טעם, השפעה ומאפיינים אחרים. ייחורים בדרך כלל גם יגדלו בקצב זהה לצמח האם, וייצרו מוצר איכותי.

 

?מה לחפש בצמח אם

מכיוון שהגנטיקה זהה בין אם לייחור, חשוב לבחור צמח טוב כאם. צמח חולה, או כזה שאינו מייצר ניצנים טובים, לא יהפוך לאמא טובה.

המגדלים מחפשים בדרך כלל את התכונות הללו בצמח האם:

גידול יציב ותוסס

ניחוחות וטעמים נהדרים

תשואות גדולות

עמיד בפני מזיקים ועובש

?מה אנחנו צריכים על מנת ליצור ייחורים

הייחור קל יחסית ודורש רק מספר פריטים מרכזיים:

סכין סקלפל (להסרת ייחורים מצמח האם)

מספריים (לקיצוץ העלים)

הורמון השרשה (Iclone)

פרופוגטור

מרסס

בחירת אמצעי השרשה, אמצעי השרשה נפוצים כוללים: קוביות השרשה צמר סלעים/easy plug או מקבילים אחרים . אנחנו יכולים למצוא כל אחד מאמצעי ההשרשה האלו בחנויות הגידול.

 

?כיצד לחתוך ייחורים

הקפד לעבוד בסביבה סטרילית. השתמש בכפפות וחיטוי סכינים ומספריים.

הכן מראש את קוביות ההשרשה, מומלץ להשרות את הקוביות במים נקיים בחומציות 5.5 PH, לאחר מכן מקם את הקוביות בתוך הפרופוגטור והכן את השטח לכניסת הייחורים.

חפש ענפים יציבים ובריאים. אנחנו רוצים לפחות שני צמתים בחיתוך הסופי, אז בחר ענף שהוא בריא וארוך מספיק. ייחור יציב יוביל לצמח חסון.

את הייחור יש לחתוך מהאם בזווית של 45 מעלות, חותכים מעל הצומת על מנת המשכיות צמיחה מאותו ענף. 

לאחר מכן בעזרת מספריים נסיר עלים מיותרים כלפי התחתית ונחתוך בחצי את העלים העליונים הנותרים. זה תומך בפוטוסינתזה, עוזר לייחורים לספוג מים, חומרים מזינים, ולפתח מערכת שורשים. 

הניחו את הייחור הטרי מיד בהורמון השרשה, לאחר מכן הכניסו אותו ישירות בקוביית השרשה, מומלץ לעשות פעולה זו במהירות כדי לא להשאיר את קצה הייחור חשוף לאוויר הפתוח.

לאחר שסיימנו לחתוך את כמות הייחורים הרצויה, נרסס עליהם קצת מים, ועל מכסה הפרופוגטור מבפנים ונכסה אותם.

יש לאוורר את הפרופוגטור פעמיים ביום, ולרסס באחת הפעמים שנפתח לאוורר, על מנת למנוע הצטברות עובש, ושמירה על לחות תקינה.

?מה עושים לאחר שהייחורים השרישו

זמן ההשרשה אורך בין 7-14 יום.

לאחר ש הייחורים השרישו נתחיל בהדרגתיות לפתוח את הפרופוגטור בעזרת הפתחים יותר ויותר במשך (2-3) ימים, עד שהייחורים יהיו מוכנים לשתילה(תהליך זה נקרא חיזוק והכנה לסביבה חדשה). 

בזמן הזה אנחנו כבר יכולים לתת לייחורים תמיסה עדינה של דשנים(יש לעיין בטבלה של חברת הדשנים שאנחנו משתמשים בה).

לאחר תהליך(חיזוק והכנה)נשתול את הייחורים בכד. 

מכיוון ש לייחורים עדיין אין מערכת שורשים מפותחת, יש להקפיד על רמת לחות של לפחות 60% בחלל הגידול, על מנת לתת לייחורים סביבה קלילה ונעימה מבחינת ספיגת מים ודשנים.

😊🌱בהצלחה אורבניקים יקרים

סל הקניות
Empty Cart
×